Visueel dagboek

In de vorige oefeningen heb je geleerd hoe je met basisvormen iconen kunt tekenen. Hoe leuk is het om de iconen nu te gebruiken voor een visueel dagboek! Hieronder lees je hoe je dat kunt doen….

Visueel dagboek

Een visueel dagboek is een erg leuke en originele manier om je ervaringen bij te houden. In een schrift of bullet journal kun je op elke pagina de samenvatting van die dag of week tekenen met eenvoudige iconen.

Zo kun je bijvoorbeeld een voorwerp of activiteit wat die dag centraal stond tekenen. Ook het weer of iets wat je hebt gegeten leent zich goed voor een kleine tekening. Waar nodig kun je met enkele kernwoorden toelichting geven op je visuele verslag van die dag.

Een andere mogelijkheid is om op een groot vel vierkantjes te tekenen, één voor elke dag die je wilt visualiseren. Elke vierkantje kun je vervolgens vullen met een kleine tekening wat die dag samenvat. Deze laatste optie is bijvoorbeeld leuk voor een vakantieperiode. Zo heb je in één oogopslag een mooie terugblik op je vakantie.

Komende periode deel ik nog meer inspiratie via deze weg. De ene keer een tekenoefening, de andere keer reflectietips, ontwikkeltips of creatieve oefeningen. Alle tips zijn ook te vinden op LinkedInFacebook en Instagram via #ontwikkelzin.?✏️

In september staan er ook weer een aantal inspirerende trainingen op de planning. Deze trainingen zijn ‘live‘ in Rotterdam, wie weet zie ik je daar!