Praatplaten & illustraties

Vertel je verhaal met een krachtig beeld
Het belangrijkste doel van een visualisatie is dat het de kern van de boodschap verheldert en deze op een aansprekende wijze krachtig weergeeft. Een goede voorbereiding en afstemming is daarbij het halve werk. Hieronder lees je meer over de praatplaat, mijn aanpak en de mogelijkheden. Wil je gelijk weten wat ik voor je kan betekenen, download dan deze flyer of mail naar saskia@ontwikkelzin.nl.

Praatplaten en infographics van Ontwikkelzin

Wat is een praatplaat?
Een praatplaat geeft lastige, abstracte informatie eenvoudig en aansprekend weer. Dankzij de praatplaat wordt de kern van de boodschap visueel vastgelegd waarbij de combinatie van woord en beeld het extra krachtig maakt. Hierdoor verdwijnt jullie visie, ambitie, jaarplan, beleidsdocument, route, werkproces of veranderplan niet in een la, maar gaat de inhoud echt leven. 

Wat is een infographic?
Een infographic staat vooral bekend als een visualisatie van cijfers, data of processen. Het is eigenlijk een informatieve illustratie waarin tekst en beeld worden gecombineerd om de inhoud beter te begrijpen. Bijvoorbeeld de samenstelling van jullie organisatie, jullie impact in de samenleving, jullie organisatieverhaal of een specifieke werkwijze of proces. Ook hierbij geldt dat de combinatie van tekst en beeld een zeer krachtig middel is om de inhoud beter te kunnen delen. Net als de praatplaten teken ik de infographic met de hand. Dit betekent dat de plaat altijd op maat en uniek is.

Communicatiemiddel
Veel klanten gebruiken de praatplaat of infographic als communicatiemiddel, bijvoorbeeld in een interne of externe nieuwsbrief. Een aantal klanten koos ervoor hun plaat te laten drukken op enorm formaat (A0 / poster) en zelfs op hardboard om deze op een centrale plek op te hangen in de organisatie. Op die manier is voor alle medewerkers op een zeer toegankelijk manier zichtbaar wat de missie, visie, doelen of werkwijze is. Ook is het een mooi marketinginstrument als de plaat wordt gebruikt als flyer voor (potentiële) klanten. 

Hulpmiddel in gesprek of presentatie
De praatplaat en infographic zijn ook een mooi middel om de informatie bespreekbaar te maken tijdens een gesprek of bijeenkomst. Het geeft de verteller houvast en het helpt om zijn verhaal kernachtig over te brengen. Ook helpt het de ontvanger(s) snel scherp te krijgen waar het om gaat. Wil je samen komen tot nieuwe ideeën, dan kan de visuele template dit proces ondersteunen.

Wat is een visuele template?
Een praatplaat in de vorm van een visuele template is eigenlijk een groot invulvel waarop jullie samen aan de slag gaan. Met de juiste werkvorm komen eventuele onduidelijkheden boven water, wordt de samenhang zichtbaar en komen jullie makkelijker tot nieuwe ideeën. Het is een heel handig middel om tijdens een creatieve sessie samen te komen tot een gedeeld beeld, gezamenlijke doelen en afspraken. Wil je ook een visuele template op maat of ander visueel materiaal voor jullie bijeenkomst? Laat het mij gerust weten. Indien gewenst kan ik de sessie ook voor jullie faciliteren.

Tarief op maat 
De kosten van een praatplaat, infographic of template liggen tussen de € 1.145 en € 1.545 excl btw per plaat. Het is ook mogelijk losse illustraties af te nemen. Het uiteindelijke tarief is afhankelijk van de specifieke wensen. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid en complexiteit van de informatie die in de plaat verwerkt moet worden, de gewenste tekenstijl of specifieke technische aspecten.

Als de informatie voor de plaat vooraf nog niet helemaal helder is kan ik daar een adviserende rol in spelen. Tegen een meerprijs kan ik dit ook doen door het faciliteren van een creatieve sessie. 

Mogelijkheden
Wil je ook een met de hand getekende praatplaat, visuele template of infographic? In onderstaande flyer lees je meer over mijn aanpak of neem direct contact op via saskia@ontwikkelzin.nl en we bespreken de mogelijkheden.

Bedrijven waarmee ik met plezier samen werk:

Opdrachtgevers Ontwikkelzin
Visieontwikkeling
Coachkaarten

Meer informatie
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van visualisaties binnen jouw organisatie, neem dan contact met mij op via saskia@ontwikkelzin.nl.