Praatplaten & illustraties

Vertel je verhaal met een krachtig beeld
Het belangrijkste doel van een praatplaat of visuele verslag is dat het de de kern van de boodschap verheldert en de juiste snaar raakt. Een goede voorbereiding en afstemming is daarbij het halve werk. Ik zorg dus dat ik vooraf goed scherp heb wat het doel is van de plaat, wie de doelgroep is en voor welke media het gebruikt gaat worden. Informatie die van toegevoegde waarde is voor de plaat verzamel ik en lees ik goed door, zodat ik deze context kan meenemen in de plaat. In het geval van een visueel verslag zorg ik er voor dat ik weet wie de sprekers zijn en hoe het programma er uit ziet. 

Met het kiezen van de kleuren sluit ik aan op de huisstijl, waardoor de praatplaat of het visuele verslag naderhand goed gebruikt kan worden voor communicatie- of marketingdoeleinden. Aangezien ik altijd digitaal werk is het delen van de definitieve plaat zeer eenvoudig en kunnen ook onderdelen van de plaat worden gebruikt. Ik lever de plaat aan in jpeg en pdf in het vooraf bepaalde formaat.

Praatplaten
4 verschillende praatplaten in de stijl van de betreffende organisatie

Wil je ook een praatplaat, illustratie of visueel verslag? Neem contact op via saskia@ontwikkelzin.nl of 06-25066776 en we bespreken de mogelijkheden. De kosten van een visueel verslag of praatplaat ligt tussen de € 945 en € 1.545 per plaat, afhankelijk van de specifieke wensen e/o het aantal uren op locatie. De tarieven voor losse illustraties zijn afhankelijk van de specifieke wensen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en mijn aanpak. 

Praatplaat
Een praatplaat geeft lastige informatie eenvoudig en aansprekend weer. Dankzij de praatplaat wordt de kern visueel vastgelegd waardoor dat stoffige jaarplan, strategisch beleidsdocument, werkproces of veranderplan niet in een la verdwijnt, maar echt gaat leven. 

Het helpt de verteller zijn verhaal kernachtig over te brengen en het helpt de ontvanger snel scherp te krijgen waar het om gaat. Ook kan een praatplaat helpen om discussiepunten boven water te krijgen en te komen tot een gedeeld beeld. Daarnaast kan een praatplaat een mooi marketinginstrument zijn als deze wordt gebruikt als flyer voor (potentiele) klanten.

De ambitie voor een wijkpreventieketen binnen de Gemeente Rotterdam
een visuele belangstellingsregistratie voor Natuurstad Rotterdam
De gewenste manier van samenwerken voor de klant binnen JGZ.
De gewenste manier van samenwerken.
De stappen van het verandertraject van JGZ.
De stappen van het verandertraject van JGZ.

Visueel verslag
Een visueel verslag van een bijeenkomst biedt niet alleen de deelnemers en sprekers een mooie en inspirerende herinnering van de bijeenkomst. De digitale tekening is ook te gebruiken voor andere communicatiedoeleinden. Bijvoorbeeld in de update naar medewerkers, in de nieuwsbrief naar klanten of op de website.

Een aantal reacties van de deelnemers en sprekers over onderstaande verslagen:

  • Leuk en interessant om de dag op deze manier nog eens terug te halen;
  • Wat een goede manier om de informatie te vatten;
  • Ik zie mogelijkheden dit ook binnen onze organisatie in te zetten;
  • Mijn complimenten voor je aantekeningen;
  • Erg inspirerend deze uitwerking te zien, zeker als ik naar mijn 12 A4-tjes met aantekeningen kijk
Visueel verslag Teamdag UWV
Visueel verslag klantenarena Engie
Visueel verslag klantarena JGZ
Visueel verslag van de klantarena van JGZ
Visueel Verslag van de klantarena van JGZ
Visueel Verslag van de klantarena van JGZ

Tijdens de bijeenkomst zorg ik dat ik ruim op tijd aanwezig ben om mij te installeren, de sfeer te proeven en eventueel nog af te stemmen. Meer dan een tafel, stoel en stopcontact heb ik niet nodig om aan het werk te gaan. Hierbij is het fijn als ik een plek heb waarbij ik goed zicht heb op de sprekers en hen goed kan horen. Uiteraard gaat het om het vastleggen van de kern van de bijeenkomst. Ik focus dus goed op de sprekers en toehoorders en luister hierbij op verschillende niveaus (inhoud, structuur en emotie). Direct na de bijeenkomst kan input worden gegeven op het concept.

In de dag(en) na de bijeenkomst werk ik de plaat verder uit en zet ik de puntjes op de i, zodat de plaat een goede weergave is van de bijeenkomst, de inhoud geborgd is en de juiste snaar wordt geraakt. Snel na de bijeenkomst volgt de definitieve digitale plaat in de gewenste format, zodat deze kan worden gedeeld. 

Illustraties
Naast praatplaten en visuele verslag maak ik ook illustraties, posters en infographics. De mogelijkheden zijn eindeloos, ik hoor dus graag wat de wensen zijn!

Visitekaartje
Visitekaartje
Logo
Spreuken
Oefenblad Logopedie
Oefenblad Logopedie
Oefenblad Logopedie
Feedback 4G+ model van De Regie
Infographic voor Learn2work/Topacademie in Rotterdam

Meer informatie
De kosten van een visueel verslag of praatplaat ligt tussen de € 945 en € 1.545 per plaat, afhankelijk van de specifieke wensen e/o het aantal uren op locatie. Voor een illustratie gelden tarieven op maat. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie, neem dan contact met mij op via 06-25066776 of saskia@ontwikkelzin.nl.

Bedrijven waarmee ik met plezier samen werk:

Visieontwikkeling
Coachkaarten
Tips & kado’s
Workshop zakelijk tekenen