Praatplaten & illustraties

Vertel je verhaal met een krachtig beeld
Het belangrijkste doel van een praatplaat is dat het de de kern van de boodschap verheldert en de juiste snaar raakt. Een goede voorbereiding en afstemming is daarbij het halve werk. Hieronder lees je meer over de praatplaat, mijn aanpak en de mogelijkheden. Wil je gelijk afstemmen, mail dan naar saskia@ontwikkelzin.nl.

Wat is een praatplaat?
Een praatplaat geeft lastige, abstracte informatie eenvoudig en aansprekend weer. Dankzij de praatplaat wordt de kern visueel vastgelegd waardoor dat stoffige jaarplan, strategisch beleidsdocument, werkproces of veranderplan niet in een la verdwijnt, maar echt gaat leven. 

Het helpt de verteller zijn verhaal kernachtig over te brengen en het helpt de ontvanger snel scherp te krijgen waar het om gaat. Ook kan een praatplaat helpen om discussiepunten boven water te krijgen en te komen tot een gedeeld beeld. Daarnaast kan een praatplaat een mooi marketinginstrument zijn als deze wordt gebruikt als flyer voor (potentiele) klanten.

de ambitie voor een wijkpreventieketen binnen de Gemeente Rotterdam
een visuele belangstellingsregistratie voor Natuurstad Rotterdam

Aanpak en samenwerking

INTAKE EN OFFERTE
Tijdens de telefonische intake stemmen we jullie wensen, het tijdspad en mijn aanpak af. Op basis daarvan kom ik tot een voorstel. Na akkoord gaan we dieper in op de inhoud.

INHOUDELIJKE  BRIEFING
Na ontvangst van alle inhoudelijke informatie stem ik graag (online) af met de stakeholder(s) om doel en doelgroep van de plaat scherp te krijgen en te komen tot de kern boodschap van de plaat. Is nog niet helemaal helder welke informatie er in de plaat opgenomen moet worden? Ik faciliteer jullie graag (tegen een meerprijs) bij het komen tot een gezamenlijk beeld.

TECHNISCHE BRIEFING
Vooraf stemmen we ook de technische aspecten af. De  plaat wordt digitaal getekend in Procreate en aangeleverd in pdf, jpeg en .png. Hiedoor is de plaat aanvoudig te delen via print, mail of website, Indien gewenst kunnen bijvoorbeeld de huiskleuren als basis worden gebruikt. Hierdoor kan de praatplaat gebruikt worden als intern en extern communicatiemiddel. In dat geval ontvang ik graag de kleurcodes.

ONTWERP EN FEEDBACK
Op basis van alle input maak ik een globale schets  en volgt de eerste feedbackronde. De feedback op deze schets verwerk ik vervolgens tot een complete praatplaat. In de tweede feedbackronde zetten we gezamenlijk de puntjes op de i en komen we tot de definitieve plaat.

Kwaliteitsrapport Middin
publieke versie van het kwaliteitsrapport van Middin
de routekaart van het project digitalisering binnen Middin
Oefenblad Logopedie
Oefenblad Logopedie
Oefenblad Logopedie

Mogelijkheden
Wil je ook een praatplaat? Neem contact op via
saskia@ontwikkelzin.nl en we bespreken de mogelijkheden. De kosten van een praatplaat afhankelijk van de specifieke wensen en liggen tussen de € 945 en € 1.545 excl btw per plaat. 

Illustraties
Naast praatplaten maak ik ook illustraties, posters en infographics. De mogelijkheden zijn eindeloos, ik hoor dus graag wat de wensen zijn! De tarieven voor losse illustraties zijn afhankelijk van de specifieke wensen en starten bij €195 excl btw.

Meer informatie
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie, neem dan contact met mij op via saskia@ontwikkelzin.nl.

Bedrijven waarmee ik met plezier samen werk:

Portfolio
Visieontwikkeling
Coachkaarten
Tips & kado’s
Workshop zakelijk tekenen