Iconen ABC

Met deze oefening kun je jouw iconenbibliotheek flink uitbreiden! In de vorige oefening heb je geleerd hoe je iconen kunt tekenen door het combineren van basisvormen. Deze technieken kun je nu toepassen in deze ABC-oefening. En als bonus train je gelijk je creatieve brein met het maken van de ABC-lijst!

De eerste stap is dat je alle letters van het alfabet onder elkaar noteert. Vervolgens bedenk je bij elke letter een woord. Tastbare, concrete dingen zijn daarbij aan te raden, omdat je die makkelijker kunt (na)tekenen. Vind je het lastig om woorden te bedenken, dan kun je ook kiezen voor een thema, bijvoorbeeld vakantie, werk of huis, tuin & keuken.

Zodra je bij alle letters een woord hebt gezet kun je gaan tekenen. Vergeet niet de eerdere tips toe te passen! Inspireer anderen met jouw iconen door deze te plaatsen op social media met #ontwikkelzin.

Komende periode deel ik nog meer inspiratie via deze weg. De ene keer een tekenoefening, de andere keer reflectietips, ontwikkeltips of creatieve oefeningen. Alle tips zijn ook te vinden op LinkedIn, Facebook en Instagram via #ontwikkelzin.?✏️

In september staan er ook weer een aantal inspirerende trainingen op de planning. Deze trainingen zijn ‘live‘ in Rotterdam, wie weet zie ik je daar!