Visie & Aanpak

Ik geloof er in dat iedereen ontwikkelpotentieel heeft en dat creatief denken en visueel werken je nieuwe, innovatie mogelijkheden laat zien waarvan je niet dacht dat ze bestonden.

Ontwikkelzin traint professionals in zorg, onderwijs en (semi)overheid met een visuele en creatieve aanpak bij:

  • het zichtbaar maken van missie, visie & ambitie;
  • het verhelderen van drijfveren, talenten & kwaliteiten;
  • het scherp krijgen van strategie, koers & acties;
  • een visuele en creatieve manier van werken.

Ook kun je terecht voor inspirerende trainingen en energieke coaching met een overdosis creativiteit en visueel werken. Voor meer informatie kun je contact opnemen via saskia@ontwikkelzin.nl.

Visieontwikkeling
Training & coaching
Praatplaten en illustraties

Visuele aanpak
Informatie begrijpen en onthouden. Dat waren de belangrijkste redenen waarom ik ooit ben begonnen met zakelijk tekenen. Het letterlijk zichtbaar maken van de informatie hielp mij patronen te zien, verbanden te leggen, de logica erin te ontdekken. En ik merkte dat ik de informatie veel later nog heel goed kon terughalen aan de hand van mijn tekening.

Pas vele jaren later ben ik deze kwaliteit gaan inzetten voor het maken van praatplaten en visuele verslagen voor klanten. Het voordeel hiervan is dat ik lastige informatie, patronen en verbanden letterlijk zichtbaar maak. Ook is de visual makkelijk te delen met de mensen die niet bij de bijeenkomst aanwezig waren of geen achtergrond informatie hebben. Doordat ik digitaal werk kan ik naderhand in overleg altijd aanpassingen doen, zodat we precies de juiste snaar raken.

Creatieve sessies en visieontwikkeling
Voor het ontwerpen van mijn trajecten en trainingen laat ik mij graag inspireren door de kracht van Creative Problem Solving (CPS), Design Thinking, Appreciative Inquiry, Liminaal denken, het kernkwadrant en Zakelijk Tekenen.

Aanbod
Wil je weten hoe ik je verder kan helpen? Neem gerust contact op via saskia@ontwikkelzin.nl of klik op onderstaande tegels voor meer informatie.

Ontwerp je ontwikkelplan
Workshop zakelijk tekenen
Coachkaarten