Over Saskia

Ik ben Saskia van Langeveld. Hieronder lees je meer over mijn achtergrond en hoe het zo is gekomen is dat ik mij met Ontwikkelzin met veel enthousiasme en creativiteit richt op veranderen, verbeelden en verwoorden binnen organisaties.

Veranderen
Na mijn eerste baan als organisatieadviseur bij Defensie heb ik ongeveer 10 jaar gewerkt in de werving & selectie, eerst bij Randstad en later bij FunktieMediair. Sinds 2010 richt ik mij op ontwikkeling, verandering en vernieuwing binnen organisaties. Eerst als HR-business partner binnen het verandertraject van het OM en sinds begin 2016 binnen de JGZ waar ik een verandering begeleid naar zelforganisatie. Het doel van het verandertraject is dat professionals de ruimte krijgen en ervaren om regie te pakken op de manier waarop zij bijdragen aan de missie van JGZ. De veranderaanpak kenmerkt zich door het het samen lerend ontwikkelen. Dit sluit goed aan bij waar ik in geloof: ‘het versterken van mensen in eigen kracht door middel van werkplezier, creativiteit en beweging’.

Verbeelden
Al een aantal jaar maak ik met veel plezier illustraties. Maar tijdens het verandertraject dat ik begeleid binnen JGZ, heb ik de praktische en professionele toepassing ervan ontdekt. Ik heb hier ervaren wat wordt bedoeld met de uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’. De praatplaten die ik binnen JGZ maak brengen het proces namelijk letterlijk in beeld, maken zichtbaar waarom we doen wat doen en geven verbanden eenvoudig weer. Hierdoor heeft het verandertraject een eigen gezicht en identiteit gekregen. De metaforen die ik in deze illustraties gebruik blijken enorm krachtig en bieden een mooie ondersteuning aan het verandertraject. Ook voor het visueel weergeven van bijeenkomsten is dit goed toepasbaar. Zo heb ik al voor verschillende bijeenkomsten binnen en buiten JGZ een visueel verslag gemaakt.

Verwoorden
Nadat ik bij een hobbywinkel tegen een set blanco memorykaarten aanliep ontstond het idee om hierop deze metaforen te tekenen en de kaarten te gebruiken als coachingskaarten. En na een set met metaforen over een ontdekkingsreis volgde een set voor individuele coaching en een set voor teamcoaching. De kaarten helpen te verwoorden hoe iemand tegen een situatie aankijkt en welke stappen hij of zij kan zetten. De kaarten blijken een succes te zijn en ook andere coaches, trainers en procesbegeleiders in mijn netwerk hebben inmiddels verschillende sets in gebruik.

‘Ontwikkelzin brengt zichtbaar beweging!’

Heb je hulp nodig bij het verwoorden, verbeelden of veranderen binnen jouw organisatie? Ik help je graag verder!

Saskia van Langeveld

Mijn werkervaring is terug te lezen op www.linkedin.com/in/saskiavanlangeveld

LinkedIn