Dit ben ik

Ik ben Saskia van Langeveld en ik woon samen met mijn twee lieve en sportieve mannen in Rotterdam. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met tekenen en illustreren, bootcampen en het lezen van artikelen en blogs over werkplezier, creativiteit, leiderschap en ontwikkeling. Daarnaast houd ik ervan om met mijn gezin de natuur in te gaan, samen te kokkerellen en met vrienden een weekend weg te gaan.

Ik heb zo’n 20 jaar ervaring in verschillende functies op gebied van organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, hrm, werving & selectie, training en coaching. Die ervaring heb ik opgedaan in de commerciële sector, de zorg en (semi)overheid, veelal bij organisaties die wel wat creativiteit en vernieuwing konden gebruiken.

Vanuit mijn eigen bedrijf Ontwikkelzin ga ik voor een creatieve revolutie! Zowel in denken als in doen. Ik bied trainingen aan op het gebied van Zakelijk Tekenen en Creatief denken. Met het halfjaarprogramma Ontwikkelfocus bied ik creatieve geesten de mogelijkheid hun talenten in te zetten en hun omgeving te besmetten met het creatieve virus.

Mijn visie op creativiteit en innovatie

Binnen veel organisaties is enorm veel creatieve vernieuwingskracht aanwezig. Toch blijkt het lastig dit in dit de praktijk te brengen en om te zetten naar daadwerkelijke vernieuwing en innovatie. Waar veel professionals thuis de zaken prima zelf regelen en creatieve oplossingen bedenken, lijkt dat te zijn afgeleerd in de werkomgeving. Niet voor niets dat veel organisaties zijn gestart met verandertrajecten die gericht zijn op zelforganisatie, agile en lean methodieken, sociale innovatie, kanteling van de organisatie en het teruggaan naar het Why.

Ik geloof erin dat binnen veel organisaties het creatieve talent al aanwezig is, maar dat het aangewakkerd mag worden. Ook ben ik ervan overtuigd dat deze creatieve geesten met de juiste tips en tools een eigen creatieve revolutie kunnen starten in hun organisatie of omgeving. Dat zie je terug in mijn aanpak bij het begeleiden van veranderingen binnen organisaties, maar ook in mijn coachtrajecten, workshop Zakelijk Tekenen en Workshop Creatief Denken. Met creatieve werkvormen stimuleer ik de veranderkracht en het enthousiasme om nieuwe manieren van (samen)werken uit te proberen.

Verwoorden & verbeelden
Ik heb in de praktijk ervaren wat wordt bedoeld met de uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’. Tijdens een verandertraject dat ik begeleide werkt de visuele ondersteuning inspirerend en versnellend. De kracht van het beeld gebruik ik dan ook veelvuldig.

Beelden zijn ook heel krachtig bij het onder woorden kunnen brengen van je gevoel of gedachtes. Met dat in gedachte heb ik twee sets geïllustreerde coachkaarten ontwikkelt. De kaarten helpen te verwoorden hoe iemand tegen een situatie aankijkt en welke stappen hij of zij kan zetten. De kaarten gebruik ik niet alleen zelf, ze blijken ook een succes te zijn bij andere coaches, trainers, adviseurs, leidinggevenden en procesbegeleiders. Ik heb inmiddels al flink wat setjes kunnen verkopen!

‘Start ook een creatieve revolutie!’

Wil je liever dat ik de rol op mij neem om voor een creatieve revolutie in jouw organisatie te zorgen? Laat het mij weten! Tijdens een kopje koffie of thee bespreek ik graag op welke manier ik kan bijdragen.

Saskia van Langeveld

Mijn werkervaring is terug te vinden op LinkedIn.