Wanneer is ‘Het Juiste Moment’?

Onlangs had ik een inspirerend gesprek met twee vakgenoten. Ik vertelde hen dat ik de afgelopen periode met veel positieve energie bezig was met het opzetten van mijn bedrijf. Wat begon met een idee werd een paar maanden later ‘Ontwikkelzin’, inclusief website en visitekaartjes. Ik vertelde ook dat ik op zoek ben naar het juiste moment om Ontwikkelzin ècht in de markt te gaan zetten. Toen stelden zij mij de vraag die mij wel bezig houdt: “Wanneer is voor jou het juiste moment?”

‘Wanneer is het juiste moment?’ Het lijkt een eenvoudige vraag, maar waarom is nu dan niet het juiste moment? Waar wacht ik eigenlijk op? Tja, ik wil me natuurlijk liever eerst nog verdiepen in de mogelijkheden van twitter en mailchimp. Een paar professionele foto’s op mijn website plaatsen is zeer wenselijk. Oh ja, het is erg fijn als ik alvast wat blogs klaar hebben staan voor de komende tijd. En briefpapier met een eigen logo -voor al die facturen die ik ga versturen-, dat kan natuurlijk ook niet ontbreken… Ik verwacht dat ik deze lijst met gemak kan verdubbelen als ik er even voor ga zitten. En dan? Als dat allemaal klaar is, is het dan het juiste moment? Of heb ik dan weer een nieuwe reden gevonden om het juiste moment uit te stellen. Want, laten we eerlijk zijn, ik vertoon uitstelgedrag.

quote wacht niet af

Als ik de theorie er eens op nasla, lees ik dat oorzaken van uitstelgedrag kunnen zijn: perfectionisme, onduidelijke doelen, angst voor het onbekende en teveel waarde toeschrijven aan het oordeel van anderen. Het is ook nogal wat: in Ontwikkelzin zit mijn hele ziel en zaligheid. Nog nooit eerder heb ik met zoveel overgave aan iets gewerkt. Het is daardoor best spannend om dat, waarop ik de afgelopen maanden heb zitten broeden, nu in de wereld te zetten. Stel dat het niet lukt?!

Na deze realisatie besloot ik mijzelf de volgende omdenkvraag weer eens te stellen:
“Maar wat nou als alles wel lukt?”quote dromen en geloven

Wat voelt het bevrijdend om daar antwoordop te geven. Ik zie letterlijk mijn gewenste toekomstbeeld voor me en ervaar waarover ik schreef in een eerder blog: de kracht van verbeelding. Door het zien van mijn droombeeld weet ik waarom ik het allemaal doe en waarom ik er in geloof.

Zolang ik mij blijf focussen op mijn doelen en er vertrouwen in heb komt het zeker goed. Het hoeft allemaal niet gelijk perfect, als ik het maar doe vanuit mijn hart! Ik ben er klaar voor, laat het avontuur maar beginnen! En op dat moment wist ik: het juiste moment komt niet, maar is NU!

Het-juiste-moment-Loesje

Oké, ik zeg het eerlijk. Stiekem ben ik wel blij dat ik inmiddels prachtige foto’s op mijn site heb staan en dat ik binnenkort een blogtraining volg voor de volgende stapel blogs. En ook dat ik volgende week naar een inspirerende workshop ga bij de vakgenoten die mij die goede vraag stelden. En al die andere dingen die nog op mijn lijstje staan? Die komen wel weer…. op het juiste moment!

Links:
Ferry Grooten fotografie
Schrijfzin, blogtraining
Veldsterkte, workshop ‘ontdek je drijfveren