Portfolio

Mijn loopbaan kenmerkt zich door het werken met en voor mensen binnen organisaties. Ik heb tien jaar ervaring in de werving & selectie wat mij heeft geleerd naar de mens achter het CV te kijken. Als HR-adviseur versterk ik al meer dan zeven jaar leidinggevenden en professionals in hun rol. Ik geef workshops, begeleid teambijeenkomsten en voer vele individuele gesprekken. Daarnaast begeleid ik verandertrajecten en maak ik verhelderende visuals. Mijn portfolio onderaan deze pagina geeft een indruk van mijn toegevoegde waarde. Mijn meest recente CV is te vinden op: www.linkedin.com/in/saskiavanlangeveld

Naast het bijdragen aan de ontwikkeling van professionals en organisaties blijf ik ook mijzelf ontwikkelen. Enkele jaren geleden heb ik de opleiding tot biografisch coach met succes afgerond. Daarnaast heb ik de afgelopen periode vele workshops gevolgd op het gebied van het visueel faciliteren. Op dit moment ben ik halverwege het masterprogramma verandering & innovatie. Ook volg ik actief de ontwikkelingen op al de verschillende gebieden via linkedin, twitter en diverse (online) publicaties. Via mijn twitteraccount deel ik met regelmaat interessante informatie.

Bekijk hieronder mijn portfolio.

Verandertraject JGZ

Bij de stichting jeugsgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ) begeleid ik een verandertraject naar een flexibele, lerende organisatie door middel van zelforganiserende teams. Dit proces geven we samen met de professionals vorm waarbij ‘het spel samen leren spelen’. In het traject worden mijn visuals gebruikt ter verduidelijking en ondersteuning.

logo OM

Binnen het OM coachte ik een lokaal managementteam bij de uitvoering van hun rol in een veranderende organisatie. Ik begeleide verschillende leidinggevenden door middel van een persoonlijk loopbaantraject en gaf op landelijk niveau training op het gebied van gesprekstechnieken aan leidinggevenden. Vanuit mijn functie als HR-adviseur begeleide ik meerdere werving & selectietrajecten en voerde ik vele individuele ontwikkelgesprekken.

FunktieMediair logo

Vanuit FunktieMediair heb ik bij veel verschillende opdrachtgevers werving & selectietrajecten begeleid en heb ik vele kandidaten gesproken, uiteraard met als doel het bereiken van die ene goede match tussen vacature en sollicitant.

logo zorg en zekerheid    logo Agis    logo Erasmus

Bij de zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en Agis heb ik meerdere vacatures met succes ingevuld, waaronder accountmanagers, teamleiders en afdelingshoofden. Voor het Erasmus MC heb ik drie accountmanagers geworven voor de facilitaire afdeling. Deze accountmanagers werden aangesteld om een brug te slaan tussen de afdeling en de interne klanten.

Randstad logo

Binnen Randstad heb ik startende intercedenten gecoacht tijdens de eerste maanden in hun functie. Ook gaf ik hen diverse trainingen op gebied van gesprekstechnieken, commerciële vaardigheden en klantgerichtheid. Tijdens mijn traject als managementpotential heb ik naast een intensief opleidingstraject een vestiging operationeel aangestuurd.

logo Nationale Nederlanden      logo Zilveren Kruis

Bij Nationale Nederlanden en Zilveren Kruis Achmea was ik betrokken bij het opzetten van nieuwe afdelingen. Voor beide afdelingen heb ik alle werving & selectie verzorgd en de medewerkers begeleid in de eerste maanden op hun nieuwe plek.

Logo Robeco

Ruim twee jaar lang was ik vanuit Randstad de vaste leverancier van uitzendkrachten voor Robeco. Door goed relatiebeheer heb ik de dienstverlening verder kunnen uitbouwen.

logo Defensie

Binnen het telematicabedrijf van Defensie heb ik als organisatieadviseur verschillende HR-projecten geleid. Ook heb ik medewerkers van de HR-afdeling begeleid bij de verandering van hun werkzaamheden door een op te zetten helpdesk.

Mijn CV is te vinden op: www.linkedin.com/in/saskiavanlangeveld

LinkedIn